Spring rolls met scampi’s in curry met mango, avocado, spinazie en koriander

Thai food for every mood.

Ingrediënten voor 10 pakketjes
10 vellen rijstpapier
1 zak reuzengarnalen
1 avocado
1 mango
1 limoen
1 zakje jonge bladspinazie
1 busseltje koriander
currypoeder
peper
zout
arachideolie

Zo maak je het
1. Pel de reuzengarnalen en leg ze in een schaal. Marineer ze met currypoeder, peper, zout en een scheut arachideolie. Verhit een pan en bak er de gemarineerde reuzengarnalen op tot deze een goudbruin korstje krijgen.
2. Schil de mango en snij de vrucht in stukjes. Pers er het sap van een halve limoen bij en roer om.
3. Snij de avocado in zijn lengte doormidden en draai de twee helften in tegengestelde richting van elkaar los. Verwijder de pit en de schil en snij de vrucht in stukjes. Doe de stukjes in een schaaltje en pers er het sap van de andere helft limoen bij. Kruid af met peper en zout en meng even door elkaar.
4. Vul een schaal met lauw water en leg er gedurende tien seconden een vel rijstpapier in. Haal het vel eruit en leg het op een bord.
5. Leg in het midden van het vel rijstpapier twee reuzengarnalen, daarop de avocado, de mango, de koriander en de bladspinazie. Vouw de bovenste zijde en daarna de onderste zijde toe. Vouw daarna de linkse en de rechtse zijde toe tot een pakketje. Herhaal dit proces voor de andere pakketjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s