Paprikabed met kip en feta

Gele, groene, rode, oranje paprika’s…

Ze bevorderen allemaal de bloedsomloop en zijn rijk aan vitamine A (goed voor je huid, je ogen en je immuniteit) en C (een belangrijke antioxidant die zorgt voor de opname van ijzer en het in stand houden van je immuniteit). Conclusie: gebruik je verstand en eet af en toe deze vruchten want ze zijn goed voor de weerstand! #eetbewustenleefgerust

Ingrediƫnten voor 2 personen
2 kipfilets
2 rode paprika’s
2 groene paprika’s
1 stuk fetakaas
1 bakje preischeuten
honing
arachideolie
kipkruiden
pikante paprikakruiden
maanzaad
peper
zout

Zo maak je het
1. Snij de kipfilets in blokjes en doe ze in een schaal. Giet hierbij een flinke scheut olijfolie en kruid af met kippenkruiden, peper en zout. Roer alles goed om en bak de gemarineerde kip in een wokpan gedurende vijf minuten.
2. Verwijder de stengels en de zaadlijstjes van de paprika’s en snij ze in kleine blokjes. Bak ze in dezelfde wokpan gedurende een paar minuutjes en kruid af met pikante paprikakruiden, peper en zout.
3. Dresseer de paprika op een bord, leg daarop een paar gesneden blokjes kip en werk af met verbrokkelde fetakaas, preischeuten, maanzaadjes en honing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s