Broccoli pizza with chili meatballs, mango and mozzarella

Everyday I struggle between ‘I want to look good naked’ and pizza.

You can have both you know. Some happy thoughts with this healthy version of a delicious spicy and sweet pizza! Enjoy the weekend! #fastfoodfriday #honger #engoesting

Ingrediënten
100 gram gehakt
100 gram haver
2 eieren
1 broccoli
1 tomaat
1 teen look
1 blikje tomatenpuree
1 bol mozzarella
1/4 mango
Italiaanse kruiden
oregano
chili vlokjes
nootmuskaat
peper
zout
olijfolie

Zo maak je het
1. Snij de roosjes van de broccoli en mix ze op de hoogste stand in een keukenrobot tot een fijne massa. Doe daarna de haver in de keukenrobot en herhaal het proces. Doe beiden in een kom samen met twee eieren, nootmuskaat, oregano, peper en zout. Kneed alles goed door elkaar en leg de deeg op een vel bakpapier op een bakplaat. Gebruik een taartvorm om een ronde vorm te bekomen en doe de restjes opzij. Bak de bodem in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 180°.
2. Doe bij het gehakt chili vlokjes, peper en zout en kneed dit goed door elkaar. Rol kleine balletjes en bak deze in een beetje olijfolie.
3. Doe de tomaat, de look, het blikje tomatenpuree, een beetje olijfolie, Italiaanse kruiden, oregano, peper en zout in een keukenrobot en mix dit gedurende één minuutje.
4. Lepel de tomatensaus over de gebakken pizzabodem en leg er willekeurig balletjes, stukjes mango en slierten mozzarella op. Werk af met een scheut honing en nog wat Italiaanse kruiden en bak de pizza in een voorverwarmde oven gedurende 15 minuten op 180°.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s