Kabeljauwfilet met erwtenspread en pompoenpuree

Een gerechtje met kleur, vitaminen en eiwitten. Meer moet dat niet zijn…

It’s simple, great ingredients make great food.

Ingrediënten voor 4 personen
4 kabeljauwfilets
1 flespompoen
1 zak diepvrieserwten
peper
zout
viskruiden met dille
amandelmelk
olijfolie
honing

Zo maak je het 
Schil de flespompoen en snij hem in stukjes. Doe deze in een ovenschaal, kruid af met peper en zout en overgiet het geheel met olijfolie en honing. Roer alles goed onder elkaar en bak de pompoen in een voorverwarmde oven gedurende 40 minuten op 180°. Pureer de pompoen in de keukenrobot of met een staafmixer.

Doe de diepvrieserwten in een schaal en zet deze gedurende twee minuten in de microgolfoven. Doe de erwten in een keukenrobot, kruid af met peper en zout, voeg een scheut amandelmelk en een scheut olijfolie toe en mix dit gedurende één minuut.

Bak de kabeljauwfilets in een scheutje olijfolie en kruid ze af met peper en viskruiden met dille. Lepel de erwtenspread met een veeg op het bord, serveer er de pompoenpuree bij en leg daar de kabeljauwfilet op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s