Gevulde paprika’s met gewokte groenten, kip en saladekaas

Weerstand, weerstand, weerstand!

Eet voldoende vitamine C en uw immuniteit kan al wat beter mee! Nestel tijdens deze koude dagen geregeld paprika’s in uw goestingsgewijs eetpatroon en je voelt je zeker en vast een energieker persoon!

Ingrediënten voor 4 personen
4 kipfilets
2 stronken prei
1 groene paprika
1 rode ui
1 rood pepertje
1 gele paprika
1 oranje paprika
1 stuk saladekaas
1/4 witte kool
pikante paprikakruiden
pikante kippenkruiden
zwarte peper
zout
olijfolie

Zo maak je het
Snij de witte kool, de prei, de groene paprika, de rode ui en het pepertje in kleine stukjes. Snij daarna de kipfilets in kleine stukjes. Verhit een wokpan met een flinke scheut olijfolie en bak er de kip in. Kruid af met pikante kippenkruiden en peper. Voeg daarna de gesneden groentjes toe en kruid af met pikante paprikakruiden, peper en zout. Roerbak alles goed onder elkaar en voeg nog een scheut olijfolie toe. Snij de gele en de oranje paprika in hun lengte doormidden, verwijder de zaadlijstjes en vul ze op met de gemengde kip en groentjes. Verdeel de overschot ervan in een ovenschaal en nestel er de gevulde paprika’s tussen. Werk af met verbrokkelde saladekaas, een scheut olijfolie en zwarte peper. Bak dit in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 180°.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s