Geroosterde courgette met cottage cheese, vijgen en honing

Nog last van een verward maag- en darmstelsel na die feestdagen?

Eet dan wat verse vijgen, je goed gevoel zal je dan wel snel terugkrijgen. Deze vrucht is door het hoge vezelgehalte goed tegen constipatie, indigestie en maagpijn. Vijgen werken goed voor de spijsvertering in het algemeen, you see… only gain!

Ingrediënten voor 2 personen
6 verse vijgen
2 courgettes
1 potje cottage cheese
olijfolie
honing
peper
zout

Zo maak je het 
Snij de courgettes in hun lengte doormidden, leg ze op een vel bakpapier op een bakplaat en wrijf ze in met olijfolie, peper en zout. Bak ze in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 180°. Neem de courgettes uit de oven en besmeer ze met cottage cheese, leg daarop gesneden schijfjes vijgen en werk af met honing. Zet ze nog eens tien minuten in de oven op 180°.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s