Passievrucht mini galettes

MMM passievruchten..

Wanneer ik in Thailand ben, koop ik mij op straat bijna elke dag een paar doorgesneden stuks en lepel ik ze uit, kijkend naar de horizon. Hier in België lekker in een galletje bakken, die horizon zal ik er binnen mijn fantasievermogen dan maar bijplakken. 😉

Ingrediënten voor 3 stuks 
300 gram bloem
150 gram kokosolie
100 gram magere Griekse yoghurt
50 milliliter water
3 passievruchten
1 eidooier
zoetstof

Zo maak je het
Meng de gesmolten kokosolie doorheen de bloem. Kluts de eidooier doorheen het water en kneed het bij het beslag tot een bol. Wikkel deze in vershoudfolie en leg hem een half uurtje in de koelkast. Lepel de passievruchten uit en doe dit bij de Griekse yoghurt met een scheutje zoetstof. Meng dit goed onder elkaar en zet even in de koelkast. Neem het deeg uit de koelkast en vorm drie bolletjes van het geheel. Druk deze plat op een vel bakpapier op een bakplaat en leg er in het midden ongeveer twee eetlepels van de yoghurt op. Vouw het deeg tot iets minder dan de helft van het rondje toe en bak de taartjes in een voorverwarmde oven gedurende 40 minuten op 180°.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s