Kip met mango en zoete puntpaprika

Gisteren een jaartje ouder geworden en het enige dat ik zie, is grijs, grijs, grijs…

en dan heb ik het niet over mijn haar maar over de kleur van de lucht!
Dus voor jullie, een tropisch gerechtje, lekker zoet, dat brengt jullie wel in de juiste mood!

Ingrediënten voor 2 personen
2 kipfilets
2 rode zoete puntpaprika’s
1 mango
rijst
pikante kippenkruiden
pikante paprikakruiden
peper
sesamzaad
olijfolie

Zo maak je het 
Schil de mango en snij het vruchtvlees in stukjes. Verwijder de stengels en de zaadlijstjes van de paprika’s en snij deze in stukjes. Snij de kipfilets in stukjes. Doe deze ingrediënten in een mengkom samen met een flinke scheut olijfolie en kruid af met peper, pikante kippenkruiden en pikante paprikakruiden. Meng dit goed onder mekaar en verhit een (wok)pan. Bak er de mengeling op, eerst twee minuutjes op een hoog vuur en lekker roeren. Daarna vijf minuutjes afgedekt op een laag vuur. Serveer met rijst en wat sesamzaden.

Tip – gevogelte bakken
Om het malse en het sappige effect van gevogelte te optimaliseren, is the magic trick…. gewoon niet te lang bakken! Een paar minuutjes afgedekt, volstaat! Gevogelte kan al snel uitdrogen door te lang te bakken en dat is echt zonde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s