Hot pot

Hot pot! Mijn absoluut voor altijd in mijn hart Thais favorietje!

One rule: you only eat hot pot with people you love. ❤

Ingrediënten voor 4 personen
4 stengels lente ui
2 tenen look
2 blokjes kippenbouillon
2 blokjes groentebouillon
1 spitskool
1 bakje taugé
1 bakje bospaddenstoelen
1 bundel morning glory (Aziatische waterspinazie)
1 zakje scampi’s
1 zakje gemengde zeevruchten
1 pakje glass noodles
1 limoen
zoetzure chilisaus
oestersaus
sojasaus
chili vlokjes

Zo maak je het
Vul een kookpot met water en voeg er de blokjes bouillon, een scheut sojasaus, een scheut oestersaus, een scheut zoetzure chilisaus, het sap van één limoen, wat chili vlokjes, de geperste look en de gesneden lente ui toe. Laat dit gedurende twintig minuten goed doorkoken. Dit is je bouillon waarin je alle ingrediënten samen gaat koken.

Snij de spitskool in stukjes, de paddenstoelen in schijfjes en leg ze samen met de taugé en de waterspinazie in een schaaltje of een bordje. Doe net hetzelfde met de scampi’s, de zeevruchten en de noedels. Vul een potje met zoetzure chili saus en een potje met oestersaus. Oké, alles staat klaar, nu kan het samen genieten beginnen!

Gebruik een elektronische wokpan of een pot op een elektronisch vuurtje om in het midden van de tafel te zetten. Giet hierin de bouillon en zet het op het hoogste vuur. Nu kan je samen, beetje bij beetje, ingrediënten toevoegen in de pot. Een paar keer roeren en beetnemen met je chopsticks om te kijken of de ingrediënten al gaar zijn, is aanstekelijk! Grijp de gekookte ingrediënten daarna in kommetjes, giet er wat bouillon bij en een lepel zoetzure chilisaus en een lepel oestersaus. Herhaal dit proces tot alles op is, een lang en gezellig tafereel verzekerd! En het leukste aan het hele verhaal: zo ontzettend lekker en gezond! En oh ja, hoe langer de hot pot bezig is, hoe lekkerder de bouillon!

Tip – variation is key
Een hot pot kent zeer veel varianten. Zowel voor de bouillon, de groenten als de keuze tussen vlees of vis. Jij kiest zelf wat je er allemaal ingooit naargelang je smaakpatroon! Je kan ook kip, kalkoen, rundvlees, varkenvlees, … toevoegen of het lekker vegetarisch houden en werken zonder vlees. Up to you 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s