Gegrilde kaki met Griekse yoghurt, crumble en granaatappel

De exotische kaki. Hier een beetje een vergeten vrucht maar super super lekker wanneer je hem grilt met wat honing!

Lekker en gezond ontbijt, een zeer groot feit.

Ingrediënten voor 2 personen
500 gram magere Griekse yoghurt
100 gram haver
25 gram amandelmeel
1 kaki
arachideolie
honing
zoetstof

Zo maak je het
Doe de haver en het amandelmeel in een kom samen met een scheutje arachideolie en een scheutje zoetstof. Goed mengen en verdelen op een vel bakpapier op een bakplaat. Bak de crumble in een voorverwarmde oven gedurende 45 minuten op 180°.

Snij de kaki in schijfjes en verhit een grillpan met een scheut arachideolie. Grill er gedurende een paar minuutjes de schijfjes kaki op en leg ze in een ovenschaal. Giet hierover wat honing en bak in een voorverwarmde oven gedurende tien minuten op 180°.

Snij de granaatappel doormidden en klop met een breed mes op beide helften van de appel de pitjes los. Verdeel de Griekse yoghurt in schaaltjes, leg er de schijfjes kaki op, de crumble, de granaatappelpitten en werk af met extra honing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s