Paprika’s met kalkoengehakt in een saus van tomaten en aubergines

Een lekker en simpel ovengerecht om samen van te genieten.

Ik hou enorm van ovengerechten omdat je ingrediënten de tijd krijgen om traag te garen en er op die manier zo veel subtiele smaken loskomen.

Ingrediënten voor 4 personen
500 gram kalkoengehakt
4 tenen look
3 paprika’s
2 aubergines
1 blik tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
1 brik tomatenpulp
1 bol mozzarella
Provençaalse kruiden
Italiaanse kruiden
pikante kippenkruiden
pikante paprikakruiden
chilivlokjes
peper
zout
olijfolie

Zo maak je het
Snij de aubergines in kleine blokjes en doe ze in een mengkom samen met de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de tomatenpulp, een flinke scheut olijfolie, twee tenen geperste look, Provençaalse kruiden, Italiaanse kruiden, pikante paprikakruiden, een beetje chilivlokjes, peper en zout. Meng alle ingrediënten goed door mekaar en verdeel het in een ovenschaal.

Doe het kalkoengehakt in een mengkom samen met twee tenen geperste look, pikante kippenkruiden, pikante paprikakruiden en peper. Kneed de ingrediënten goed door mekaar. Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijstjes. Vul de paprika’s met het gehakt en nestel ze in de saus. Verscheur de mozzarella over de paprika’s, giet er nog een beetje olijfolie over en werk af met extra pikante paprikakruiden. Bak het geheel in een voorverwarmde oven gedurende 50 minuten op 180°.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s