Hamburger met gemarineerd varkenshaasje, Chaumes kaas en wasabimayonaise

I think we all deserve a burger, right?

Ingrediënten voor 2 personen
3 tenen look
3 eieren
2 Italiaanse bollen
1 varkenshaasje
1 stuk Chaumes kaas
azijn
arachideolie
mosterd
wasabi pasta
peterselie
chili vlokken
zwarte peper
grof zeezout

Zo maak je het
Snij het varkenshaasje in schijfjes en leg ze in een kom. Doe er de geperste tenen look bij, gehakte peterselie, chili vlokken en arachideolie en kruid af met zwarte peper en grof zeezout. Roer dit goed door elkaar en laat dit een paar uurtjes afgedekt marineren in de koelkast.

Doe de dooiers van drie eieren in een kommetje en roer dit met een garde goed om. Voeg één eetlepel azijn, één eetlepel mosterd, één eetlepel lauw water en vier eetlepels arachideolie toe. Voeg daarna naar smaak de wasabi pasta toe. Roer dit terug goed om met een garde en kruid af met zwarte peper en grof zeezout.

Snij de twee Italiaanse bollen doormidden en rooster deze kort op een grillpan zonder vetstof tot deze krokant zijn. Leg ze daarna even opzij. Snij een aantal radijzen en de Chaumes kaas  in schijfjes en was eventueel de gemengde sla.

Verhit dezelfde grillpan en grill er de schijfjes gemarineerd varkenshaasje op tot deze langs beide kanten mooi dichtgeschroeid zijn. Leg er daarna gedurende drie minuten de schijfjes Chaumes kaas op en dek af met een deksel tot deze gesmolten zijn over de schijfjes varkenshaasje.

Neem de onderkant van de Italiaanse bol bij en smeer er een laagje wasabimayonaise over. Leg hierop de gemengde sla, een aantal schijfjes radijs en de gebakken schijfjes varkenshaasje met de gesmolten Chaumes kaas. Doe hierover nogmaals wasabimayonaise. Herhaal dit proces nog een keer en leg er de bovenkant van de Italiaanse bol op. Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s