Thaise gele curry met noedels, rundvlees en champignons

Thai food isn’t about simplicity.

It’s about creating something delightful without the understanding of actualy measuring ingredients. Following a recipe isn’t what makes your dish better than another, it’s about inspiration, elaboration. You feel it or you steal it.

Ingrediënten voor 2 personen
500 milliliter kokosmelk
500 gram witte champignons
300 gram straight to wok fijne noedels
2 eieren
2 rundersteaks
2 stengels lente ui
1 stuk gember
arachideolie
geroosterde sesamzaden
geel currypoeder
kurkuma
saffraan
zwarte peper
zout

Zo maak je het
Kook de eieren gedurende tien minuten en laat ze afkoelen. Snij de rundersteaks in dunne sliertjes, de champignons doormidden en de stengels lente ui in schuine ringetjes. Verhit een wokpan met een scheut arachideolie en roerbak er gedurende drie minuutjes de champignons in en kruid ze af met zout en een beetje zwarte peper. Verhit dezelfde wokpan nogmaals met een scheut arachideolie en bak er de slierten rundersteak in, ook afgekruid met een beetje zout en zwarte peper. Voeg de champignons weer in de wokpan bij het vlees.

Verhit de kokosmelk in een kookpot en doe er één eetlepel gele curry, één koffielepel kurkuma, één koffielepel saffraan en een versneden stuk gember in. Kruid af met een klein beetje zwarte peper en een snufje zout. Laat dit goed doorkoken en roer stevig met een garde. Giet de gele curry bij de champignons en het vlees en voeg de noedels toe. Laat dit op een zacht vuurtje sudderen en roer de noedels onder het geheel.

Serveer in twee kommetjes met een doorgesneden hard gekookt ei, ringetjes lente ui en geroosterde sesamzaden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s