Perzikjes met tonijn in yoghurt en honing met hennepzaad

Een gezonde versie van een klassiekertje waar bijna iedereen van houdt.

Een lekker zoet perzikje met wat tonijn smaakt altijd. . Ik vind het echt elke keer zo leuk om van een gerecht een gezonde variant te maken. Ik kijk dan naar de ingrediënten die niet zo goed zijn voor de gezondheid en zoek dan naar een gezonde vervanging ervan. Hier heb ik de gebruikelijke mayonaise vervangen door Griekse yoghurt. Wat voor mij een life savior is, vroeger enorm verslaafd aan mayonaise, nu vervang ik dit bijna in al mijn sausjes door yoghurt in combinatie met kruiden en andere ingrediënten. Probeer dat af en toe ook eens in de keuken te doen, het zit hem namelijk in de kleine dingetjes en je zal versteld staan hoe lekker en puur een gezondere versie van een gerecht is!

Ingrediënten voor 2 personen
1 blik halve perziken
1 blik tonijn
komkommer
peterselie
jonge sla
Griekse yoghurt
hennepzaad
honing
zwarte peper
zout

Zo maak je het
Meng de tonijn met twee eetlepels Griekse yoghurt, wat peterselie, zwarte peper en zout. Snij de komkommer in een paar lange reepjes. Was de jonge sla en koud water en garneer op een bord. Vul de perzikjes met de tonijn en leg ze tussen de sla. Strooi hierover wat hennepzaad en leg er wat schijfjes komkommer tussen. Werk nonchalant af met een scheut honing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s