Spaghetti vongolé

On dark days like this, we make colorful plates.

Ingrediënten voor 4 personen
400 gram spaghetti
500 gram kokkels of venusschelpen
4 tenen look
2 sjalotten
2 dl witte zoete wijn
1 citroen
platte peterselie
zwarte peper
grof zeezout
olijfolie

Zo maak je het
1. Pel de sjalotten en snij deze in hun lengte doormidden. Snij vervolgens de stukken sjalot met een fijn mesje in snippers.
2. Pel de tenen look en pers of snij deze ook in snippers.
3. Snij de platte peterselie in grove stukken.
4. Vul een kookpot met 1/2 heet water en voeg er wat grof zeezout en olijfolie aan toe. Laat het water koken op een hoog vuur en doe er 400 gram spaghetti in. Kook de spaghetti al dente en giet deze af in een vergiet.
5. Was de kokkels of de venusschelpen met koud water en laat deze goed uitlekken in een vergiet.
6. Verhit een wokpan met redelijk wat olijfolie en stoof er lichtjes gedurende 3 minuten de snippers sjalot in. Voeg de kokkels of venusschelpen en de snippers look toe en roer dit gedurende 5 minuten om tot de schelpjes opengaan.
7. Doe de gekookte spaghetti bij de schelpjes in de wokpan en kruid dit goed af met zwarte peper, grof zeezout en platte peterselie. Laat alles nog eens op een hoog vuur goed doorkoken en blus dit met 2 deciliter witte zoete wijn. Laat nogmaals even doorkoken en voeg daarna nog een flinke scheut olijfolie toe. Roer alles nog eens goed om.
8. Serveer de spaghetti vongolé met een knijper in een diep bord, werk af met een schijfje citroen, platte versneden peterselie, extra zwarte peper, grof zeezout en een paar druppels olijfolie. Eet de spaghetti vongolé met de resterende fles witte wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s