Kippendijen met sinaasappelsaus en quinoa slaatje

Misschien een ideetje voor tijdens de feestdagen?

Een heerlijk en simpel ovengerechtje om je vingers bij af te likken!

Ingrediënten voor 2 personen
100 gram quinoa tricolore
3 sinaasappels
2 kippendijen
2 tenen look
1/2 zakje ruccola sla
mosterd
zwarte peper
zout
Provençaalse kruiden
druivenpitolie

Zo maak je het 
Pers de sinaasappels en doe het sap in een keukenblender samen met twee tenen gepelde look, twee eetlepels mosterd, een flinke scheut druivenpitolie, Provençaalse kruiden, zwarte peper en zout. Mix dit gedurende een minuutje.  Leg de kippendijen in een ovenschaal, snij één sinaasappel in halve schijfjes en nestel ze erbij. Giet er het mengsel over en laat dit gedurende een uurtje afgedekt marineren in de koelkast.

Kook de quinoa gaar en laat hem afkoelen. Wanneer de quinoa is afgekoeld, doe je hierbij het zakje rucola sla, een flinke scheut druivenpitolie, zwarte peper en zout. Meng de ingrediënten goed onder elkaar.

Bak de gemarineerde kippendijen in een voorverwarmde oven gedurende 50 minuten op 180°. Lepel tijdens het bakproces regelmatig wat sap over de kippendijen. Serveer de kippendijen met het quinoa slaatje, giet er flink wat saus over en geniet van dit heerlijk gerechtje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s