Spicy beef noodle salad

Hou je van spicy?

Dan is deze Thaise klassieker zeker iets voor jou! Smaakbommetje! 😉

Ingrediënten voor  personen
100 gram glass noodles (glasmie)
2 groene of rode chilipepers
2 tenen look
2 stengels lente ui
2 steaks
1 zakje gemengde sla
1 bakje snoeptomaatjes
1 limoen
1 rode ui
1 stukje gember (zo groot als je duim)
verse munt
verse koriander
vissaus
sojasaus
sesamolie
pindanoten
vloeibare zoetstof of suiker
zout

Zo maak je het
Snij de chilipepers, de look en de gember in grove stukken. Doe ze in de hakmolen of keukenrobot samen met een handjevol verse koriander, een handjevol verse munt, twee theelepels vissaus, twee theelepels sojasaus, een flinke scheut sesamolie, een scheutje vloeibare zoetstof of één theelepel suiker, zout, het sap van één limoen en mix dit op de hoogste stand gedurende één minuutje. Dit is je dressing.

Kook de glasmie gedurende een paar minuutjes gaar, giet af in een vergiet en laat dit goed afkoelen. Doe het zakje gemengde sla bij de afgekoelde glasmie, samen met één versneden rode ui, ringetjes lete ui en de kerstomaatjes die je doormidden hebt gesneden. Doe hierbij een handjevol gecrunchte pindanoten en de dressing. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Verhit een pan met een scheut sesamolie en bak er de steaks op (bakwijze naar eigen smaak). Kruid de steaks tijdens het bakken af met peper en zout. Snij ze in stukjes en serveer ze op de salade eventueel afgewerkt met extra dressing en pindanoten.

Mmm aroi mak mak! Laat het smaken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s