Marokkaans stoofpotje met konijn

! ! W I N A C T I E ! !

Wil je graag dit volledige pakket van Santa Maria winnen?
Ga dan naar mijn Facebook of Instagrampagina voor de instructies van de wedstrijd!

LRM_EXPORT_1485647349575508_20181122_105346046.jpeg

Ingrediënten voor 2 personen
100 gram couscous
2 tenen look
1 blik kikkererwten
1 groene paprika
1 gele paprika
1 rode paprika
1 aubergine
1 bakje peultjes
1 zakje gedroogde pruimen
1/2 konijn
arachideolie
gedroogde gele rozijnen
ras el hanout Santa Maria
citroenpeper Santa Maria
komijn Santa Maria
kurkuma Santa Maria
zout

Zo maak je het
Doe het blik kikkererwten met het sap in een keukenrobot of hakmolen. Doe hierbij twee theelepels ras el hanout, één theelepel citroenpeper, twee theelepels komijn, twee theelepels kurkuma en een flinke scheut arachideolie. Mix dit gedurende één minuutje op de hoogste stand? Dit is de hummus die zal dienen als sausje voor het stoofpotje.

Leg de couscous een paar minuutjes in heet water tot deze is opgezwollen en giet af in een vergiet. Laat de couscous heel goed afkoelen en plet met een vork de korreltjes van elkaar. Doe hierbij een handjevol gedroogde gele rozijnen, een scheutje arachideolie en kruid af met citroenpeper en zout. Meng dit goed door elkaar en serveer als bijgerecht.

Snij de paprika’s in vierkantjes en de aubergine in schijfjes. Verhit een kookpot met een flinke scheut arachideolie en stoof er de paprika, de aubergine en de peultjes in. Kruid af met citroenpeper en zout en doe er de gedroogde pruimen bij. Doe er na een paar minuutjes twee geperste tenen look bij. Roer alle ingrediënten door elkaar en laat dit op een laag vuurtje een tiental minuutjes stoven.

Verhit een pan met een scheut arachideolie en bak er de stukken konijn op. Kruid af met citroenpeper en zout. Eerst bak je de stukken konijn op een hoog vuur om het langs beide kanten een korstje te geven. Daarna zet je je vuur lager en dek je het met een deksel af. Laat dit een paar minuutjes garen en voeg het konijn bij het stoofpotje.

Verwarm de hummus ongeveer twee minuutjes in de microgolfoven. Serveer het stoofpotje met de couscous en giet de warme hummus erover. Veel genot!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s