Noodle soup with fishballs

Aroi mak mak!

In de Thaise taal wil dit zeggen ‘zeer zeer lekker’! De mensen die daar voor jou koken zijn altijd heel opgezet wanneer je dit zegt. Maar ook zonder dit compliment word je er steeds hartelijk ontvangen, het land van de glimlach voor iets. 🙂

Ingrediënten voor 2 personen
150 gram Japanese buckwheat noodles (verkrijgbaar in de Aziatische winkel)
10 diepgevroren visballetjes (verkrijgbaar in de Aziatische winkel)
2 witte champignons
2 stengels lente ui
1 braadkip
1 goene chilipeper
1 stukje gember (zo groot als je duim)
vissaus
sojasaus
zwarte peper
gedroogde zoete basilicum
zwarte sesamzaadjes

Zo maak je het
Doe de kip in een kookpot en vul deze met heet water tot de kip net onder staat. Kook ze in één uurtje gaar en leg ze opzij. Giet de bouillon aan de hand van een vergiet over in een andere kookpot. Dit vormt de basis van je soep. Doe hierbij één versneden groene chilipeper, één versneden stuk gember, een snufje gedroogde basilicum, twee theelepels vissaus, twee theelepels sojasaus en kruid af met zwarte peper. Breng de soep aan de kook en voeg de diepgevroren visballetjes toe. Laat dit gedurende vijf minuutjes op een hoog vuur garen.  De gekookte kip kan je verwerken in wokgerechten of zo uit het vuistje als tussendoortje eten.

Snij de champignons in schijfjes en de lente ui in schuine ringetjes. Kook ondertussen de noedels gedurende een vijf minuutjes en giet af. Schep de soep in twee kommetjes, leg er de gekookte noedels, visballetjes, schijfjes champignons, ringetjes lente ui in en werk af met zwarte sesamzaadjes. Tast toe!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s