Vegetarische ovenschotel

“If you think the pursuit of good health is expensive and time consuming, try illness.”

Groenten en kruiden maken écht wel een verschil voor je algemeen welzijn, je immuniteit tijdens de koude maanden en je energiepeil. Bekijk een portie groentjes af en toe eens als een snack of zelfs als een deel van je ontbijt. Lijkt zeer vreemd in onze eetcultuur maar is eigenlijk een gewoonte en zeer gezond. Out of the box denken kan je interessante inzichten schenken.

Ingrediënten voor 4 personen
4 stengels lente ui
3 tenen look
1 broccoli
1 aubergine
1 stuk fetakaas
1/2 butternut pompoen
olijfolie
kurkuma
kerriepoeder
komijn
peper
zout

Zo maak je het
Snij de pompoen doormidden en gebruik er één helft van. Snij deze helft in vier à zes lange stukken zodat je deze gemakkelijk kan schillen. Snij de geschilde stukken vervolgens in blokjes.

Snij de roosjes van de broccoli. Snij de stengels lente ui in hun lengte in zes stukjes. Pel de tenen look en plet ze met een hakmes door er met je vuist op te stampen.  Snij de aubergine in plakjes. Doe alle groentjes in een ovenschaal en giet hierover redelijk wat olijfolie. Kruid af met peper, zout, twee theelepels kurkuma, twee theelepels kerriepoeder, één theelepel komijn en roer alles goed onder elkaar. Bak de schotel in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 180°. Haal de schotel uit de oven en overgiet alles nogmaals met olijfolie. Verbrokkel hierover het stuk fetakaas en bak de schotel nogmaals 30 minuten op 180°.

Tip – olijfolie
Wees voor dit gerecht zeker niet gierig met olijfolie, de aubergine is zoals een spons en zuigt veel van de olie op. Hierdoor heeft de pompoen misschien te weinig olie. Giet dus maar genoeg olijfolie over de groentjes. No worries, plantaardig vet is goed voor je en je lichaam heeft het nodig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s