Ovenpannenkoekjes van wortel en haver

Koud weer en comfort zoeken in eten? I get it!

Zoeken naar gezonde alternatieven voor een tussendoortje, vormt in mijn receptenboekje nogal een ezelsoortje.. Deze schattige pannenkoekjes gemaakt van wortel, haver, eieren en melk zijn guiltfree en bieden je de nodige energie! Gezond snacken en een excuus om vanavond in de keuken aan de slag te gaan en eens die benen te strekken. #toomanyrhymes #sorrynotsorry

Ingrediënten voor 20 stuks
300 milliliter sojamelk
200 gram haver
7 wortels
3 eieren
bakpoeder
vloeibare zoetstof
honing

Zo maak je het
Schil de wortels en snij ze in grove stukken. Doe ze in een kookpot gevuld met water en kook ze in 40 minuten gaar. Doe de haver in de keukenrobot of hakmolen en maal dit fijn tot meel. Doe het havermeel in een hoge maatbeker samen met de melk, de eieren, de gekookte wortels, een snufje bakpoeder, een scheut vloeibare zoetstof en een flinke scheut honing. Mix dit met een staafmixer tot een glad beslag en laat het gedurende een uurtje in de koelkast rusten.

Lepel op een vel bakpapier op een bakplaat toefjes van het beslag en bak ze in een voorverwarmde oven gedurende 40 minuten op 180°. Klaar is kees en serveer met een beetje yoghurt, wat fruit of om zo mee te nemen als snack naar je werk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s