Gerookte makreel met zwarte peper en spinaziepesto

Makreelfilets, uit blik, gerookt, op de grill of op de pan.. ik ben er zot van!

We all know: vis is gezond! Vis bevat belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamine D en mineralen. Maar vooral de vette vissoorten zoals zalm, tonijn en makreel zijn nog eens rijk aan omega 3- vetzuren. Deze zuren zijn onmisbaar voor de ontwikkeling van een gezond lichaam. Makreel is onder andere goed voor de ogen, voor het hart, voor je weerstand, vermindert de kans op Alzheimer en bovendien super super lekker!

Ingrediënten voor 2 personen
4 gerookte makreelfilets
1 zakje bladspinazie
1 teen look
1/2 zakje Parmezaanse kaas
geroosterde pijnboompitten
olijfolie
zwarte peper
zout

Zo maak je het
Doe een handjevol bladspinazie, een handjevol geroosterde pijnboompitten, een half zakje Parmezaanse kaas, één teen gepelde look, zwarte peper, zout en een flinke scheut olijfolie in een hakmolen of keukenrobot. Mix op de hoogste stand en voeg extra olijfolie toe voor een smeuïge pesto.

Smeer de makreelfilets in met een beetje olijfolie en kruid goed af met zwarte peper en een beetje zout. Smeer een beetje pesto op een stukje makreel en combineer met een blaadje spinazie. Simpel en heerlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s