Aubergine panini

Vegetarische lekkernij!

Ingrediënten voor 2 personen
2 tomaten
2 aardappels
1 aubergine
1 zoete rode puntpaprika
plakjes kaas naar keuze
peper
zout
Provençaalse kruiden
oregano
olijfolie

Zo maak je het
Snij de aubergine in lange plakjes. Snij de tomaten en de aardappels in schijfjes. Verwijder de stengel en de zaadlijstjes van de paprika en snij hem in snippers.

Verhit een grillpan met een scheut olijfolie en gril er op een hoog vuur de plakjes aubergine op zodat deze langs beide kanten een krokant korstje krijgen. Kruid deze goed af met peper, zout, Provençaalse kruiden en oregano. Giet er een extra scheutje olijfolie over zodat deze niet uitdrogen. Leg ze daarna op een bord. Doe net hetzelfde op dezelfde grillpan met de schijfjes tomaat en de schijfjes aardappel.
Bak daarna op dezelfde pan de stukjes zoete rode puntpaprika en leg deze in een kommetje.

Maak nu de panini’ s waarbij de plakjes aubergine de onder- en bovenkant vormen. Begin met een plakje aubergine, dan leg je er de kaas op, vervolgens de schijfjes gegrilde tomaat, daarna de schijfjes gegrilde aardappel, de stukjes zoete rode puntpaprika, nogmaals de kaas en tenslotte weer een plakje aubergine. Herhaal dit proces voor de andere panini’s.

Leg de panini’ s op een vel bakpapier op een bakplaat en bak deze in een voorverwarmde oven gedurende 20 minuten op 180°. Serveer met een paar takjes basilicum en balsamico crème.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s