Baba ganoush

BABA GANOUSH!! Baba whaaat?

In Boedapest at ik een smakelijke dip/salade gemaakt van geroosterde aubergines geserveerd met naan brood. WAUW. LEKKER. Dit gerechtje laat zich bekoren door de Libanese en Syrische keukens maar zal ook hier regelmatig op tafel verschijnen!

Ingrediënten voor 2 personen
2 aubergines
2 tenen look
1/2 citroen
1/2 granaatappel
pitabroodjes
olijfolie
koriander
komijn
peper
zout

Zo maak je het
Snij de aubergines in hun lengte doormidden en snij kruiselings in het vruchtvlees zonder de schil te beschadigen. Leg ze met hun schil naar de onderkant op een vel bakpapier op een bakplaat en strooi er wat koriander, komijn, zout en peper over. Pel de tenen look en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze tussen de aubergines en bak dit in een voorverwarmde oven gedurende 40 minuten op 180°.

Laat de aubergines afkoelen en lepel ze daarna uit. Doe het vruchtvlees in een hakmolen samen met de tenen look, het sap van een halve citroen, een flinke scheut olijfolie, één theelepel koriander, één theelepel komijn, peper en zout. Mix dit op de hoogste stand gedurende één minuutje en laat dit gedurende een paar uurtjes rusten in de koelkast.

Serveer de baba ganoush met de pitten van de granaatappel en stukjes geroosterd pitabrood of naan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s