Gele curry met kippengehaktballetjes en perzik

Iets met ballekes, gele curry, paprika, ajuin, kokosmelk, geroosterde walnoten, kurkuma, perzikjes en nog een aantal smaakmakertjes!

Geen vooraf bedacht recept, gewoon à la minute bij elkaar geflanst met de weinige ingrediënten die ik nog in huis had. Roeien met de riemen die je hebt, zoals ze wel zeggen 😉 Vaak blijken dat trouwens de beste gerechtjes te zijn hihi.

Ingrediënten voor 2 personen
300 gram kippengehakt
1 blik kokosmelk
1 gele paprika
1 grote ajuin
1 blikje perzikjes
1 handje vol walnoten
pikante kippenkruiden
kurkuma
mango curry kruiden
zwarte peper
zout
arachideolie

Zo maak je het
Kruid het gehakt met pikante kippenkruiden en zwarte peper. Kneed de ingrediënten door elkaar en rol er balletjes van. Verhit een pan en rooster er een paar minuutjes de walnoten op. Leg ze opzij en gebruik dezelfde pan om de balletjes in een beetje arachideolie te bakken.

Snij de paprika en de ajuin in snippers. Verhit een kookpot met een scheut arachideolie en stoof er gedurende tien minuutjes de groentjes in. Doe er daarna de perzikjes (in stukjes) bij, de kokosmelk, één eetlepel mango curry kruiden, één eetlepel kurkuma, zwarte peper en zout. Roer alles goed onder mekaar en doe er de gebakken balletjes bij.

Zet het geheel op een laag vuurtje en laat alles een paar minuutjes goed inkoken, waarbij regelmatig roeren de boodschap is! Crunch er de geroosterde walnoten over en serveer met rijst, quinoa, couscous, een slaatje of met patatjes, wij aten het lekker met pasta 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s