Witte asperges en sperziebonen gebakken in sesamolie, radijsjes, mozzarella en groene pesto van walnoten met een vleugje honing

Een vegetarisch licht, ‘lijkt moeilijk maar is het helemaal niet’, heerlijk smaakbommetje!

Ingrediënten voor 2 personen
20 sperziebonen
10 witte asperges
6 walnoten
5 radijzen
1 bol mozzarella
olijfolie
sesamolie
Parmezaanse kaas
geroosterde pijnboompitten
rucola
zwarte peper
zout met look
honing

Zo maak je het 
Doe een handjevol rucola, twee eetlepels Parmezaanse kaas, zes walnoten, een flinke scheut olijfolie, zwarte peper en zout met look in de hakmolen. Mix dit op de hoogste stand tot een pesto en voeg eventueel extra olijfolie toe.

Snij de radijsjes en de bol mozzarella in schijfjes.

Schil de asperges en snij er ongeveer twee centimeter van de onderkant af. Snij de asperges vervolgens zijdelings in stukjes van een duim groot. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snij ze op dezelfde manier als de asperges. Verhit een pan met een scheut sesamolie. Bak er gedurende een paar minuutjes eerst op een hoog vuur de stukjes asperges en sperziebonen op zodat deze langs beide kanten goudbruin zien en kruid ze af met zwarte peper en zout met look. Zet het vuur nadien lager en dek gedurende tien minuutjes af met een deksel.

Serveer de asperges en sperziebonen op een bord, nestel er de schijfjes radijs en mozzarella tussen, leg hier en daar een toefje pesto en werk het geheel af met een vleugje honing en extra zwarte peper.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s