Zomerse pastasalade

Een heerlijke frisse pastasalade met een combinatie van zuur, zoet en zout.

Tijdens het zonnig verlengd weekend hebben we kunnen proeven van de zomer die er aan komt. Jammer genoeg was het maar van korte duur en wordt het weertje weer wat minder. Maar dat wil niet zeggen dat we geen zomerse gerechten op tafel kunnen toveren!

Ingrediënten voor 4 personen
250 gram pasta naar keuze
8 sneden Serranoham
6 radijzen
4 stengels lente ui
1 stuk fetakaas
1 bakje aardbeien
1/2 limoen
slaolie
zwarte peper
zout met look
verse munt

Zo maak je het 
Kook de pasta al dente, giet deze af en laat aan de hand van stromend koud water goed afkoelen. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in vier. Snij de radijzen in dunne schijfjes. Snij de stengels lente ui in dunne ringetjes. Doe deze ingrediënten in een grote slakom of schaal en voeg hierbij de afgekoelde pasta, een handjevol versneden verse munt, het stuk fetakaas (dat je met je handen verbrokkeld), de sneden Serranoham (die je met je handen in slierten verscheurd), het sap van een halve limoen, een flinke scheut slaolie, zwarte peper en zout met look. Roer alles goed onder elkaar en klaar is kees!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s