Visballetjes met skinny tartaarsaus

Friday calls for finger(licking)food!

Ingrediënten voor 20 balletjes
400 gram alaska pollakvis
75 gram haver
2 eieren
1/2 citroen
dille
viskruiden met dille
zout met look
zwarte peper

Ingrediënten skinny tartaarsaus
250 gram Griekse yoghurt
3 stengels lente ui
2 sjalotten
1/2 citroen
peterselie
olijfolie
zout met look
zwarte peper

Zo maak je het
Snij de stengels lente ui in fijne ringetjes. Snij de sjalotten in fijne snippers. Doe deze in een mengkom samen met de Griekse yoghurt, een flinke scheut olijfolie, het sap van 1/2 citroen, peterselie, zout met look en zwarte peper. Roer alles goed onder elkaar, dit is je tartaar ;-).

Doe de haver in de hakmolen en maal deze tot meel. Doe dit in een mengkom samen  met de eieren, het sap van 1/2 citroen, één eetlepel dille, één eetlepel viskruiden met dille, een halve eetlepel zout met look en een paar goeie draaien van de pepermolen. Mix daarna de allaska polak in de hakmolen gedurende één minuutje fijn en doe deze in de mengkom bij de andere ingrediënten. Meng en plet met een vork alle ingrediënten goed door mekaar en rol er de balletjes van.

Verhit een pan met een flinke scheut olijfolie en bak er op een  hoog vuur de balletjes langs beide kanten goudbruin op. Zet het vuur daarna lager, dek af met een deksel en laat ze gedurende tien minuutjes verder garen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s