Stir fry broccoli and spring onion with ketjap manis

Asian side dish alert!

Dit bijgerecht eet ik bij een maaltijd of eigenlijk echt gewoon als snack. Ik hou hou hou enorm van broccoli en wanneer ik hem in de wok ‘stir fry’ is deze door de korte baktijd nog lekker knapperig. Try it, maybe you will like it!

Ingrediënten voor 2 personen
4 stengels lente ui
2 tenen look
1 broccoli
geroosterde sesamzaadjes
sesamolie
ketjap manis
sambal oelek
zout
peper

Zo maak je het
Snij de roosjes van de broccoli en de stengels lente ui in ringetjes. Pel de tenen look en plet ze met een hakmes door er met je hand hard (maar voorzichtig) op te slaan. Verhit een wokpan met een flinke scheut sesamolie en doe er de groentjes in. Roer gedurende een paar minuutjes en kruid af met peper en zout. Doe er daarna redelijk wat ketjap manis bij, een beetje sambal oelek (of veel voor degenen die het graag pittig hebben). Roer alle ingrediënten door elkaar, zet het vuur lager en laat het geheel gedurende een paar minuutjes garen. Niet te lang want de broccoli moet nog knapperig zijn. Serveer met geroosterde sesamzaadjes en tast toe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s