Spinaziewafels Griekse stijl

Mmm kali orexi! Betekent ‘smakelijk’ in het Grieks.

In mijn hoofd ben ik nog altijd een beetje in Griekenland dus ik neem jullie foodgewijs even mee via een geregeld goesting twist. Dit is het resultaat.. een beetje gezond, een beetje lekker en een beetje licht verteerbaar. 😉

Ingrediënten voor 12 wafeltjes
400 milliliter sojamelk
250 gram bloem
4 volle handjes bladspinazie
3 eieren
snufje bakpoeder
olijfolie

Ingrediënten garnering
fetakaas
komkommer
Griekse kruiden
honing

Zo maak je het
Doe de bloem, de melk, de eieren, een snufje bakpoeder, een scheut vloeibare zoetstof en twee volle handjes bladspinazie in een hoge maatbeker en mix met een staafmixer tot een glad beslag. Doe er daarna nogmaals twee volle handjes bladspinazie bij en mix opnieuw. Zet het beslag een half uurtje in de koelkast. Snij ondertussen de komkommer in schijfjes en verbrokkel de fetakaas.

Verhit het wafelijzer en strijk het in met een beetje olijfolie. Bak er de wafeltjes in en kijk regelmatig of ze hun groene kleur behouden. Wanneer ze een beetje bruin beginnen worden, haal je ze er zeker uit. Beleg de gebakken wafeltjes met schijfjes komkommer, verbrokkelde fetakaas, Griekse kruiden en honing. Kali orexi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s