Koolwraps met gehakt, spinazie en paprika

Oooooh jaaaa lekker crunchy en fris gerechtje! Geïnspireerd op de Aziatische keuken waar ze ook eiwitten zoals vlees, vis of kip wikkelen in een bladgroente. I   L O V E   I T.

Ingrediënten voor 2 personen
200 gram kalf- en rundergehakt
3 tenen look
1 zakje bladspinazie
1 gele paprika
1 witte kool of spitskool
kippenkruiden
peper
zout
olijfolie

Zo maak je het
Meng het gehakt met de geperste look, kippenkruiden en peper. Verhit een pan met een scheut olijfolie en plet er met een vork het gehakt fijn. Snij de gele paprika in kleine stukjes en roerbak deze samen met de spinazie in een wokpan met een scheut olijfolie, peper en zout. Meng het gehakt en de groenten in een schaal door elkaar. Pel voorzichtig vier bladen van de witte kool en snij er het stronkje af. Lepel het gehakt en de groenten in een blad en rol het blad toe tot een wrap. Leg de wraps in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie. Zet ze tien minuten in een voorverwarmde open op 180°. Niet langer want de kool moet nog wat knapperig zijn. Of heb je het liever echt rauw en übercrunchy? Sla dan het ovenproces over 😉 Allebei even lekker, up to you!

Tip – witte kool
De rest van de witte kool snij je in stukjes en kan je lekker in de pan roerbakken met wat verse kruiden en eventueel kip, vis of andere groentjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s