Yoghurttaartje met limoen en kokos

Zuur. Zoals het weer.

Ingrediënten 
150 gram volle Griekse yoghurt
50 gram haver
50 gram kokosschilfers
7 dadels
2 limoenen
ronde springvorm 13cm
arachideolie
honing
vloeibare zoetstof

Zo maak je het
Maal de havervlokken gedurende één minuutje in de hakmolen fijn tot meel. Doe hetzelfde met de vijgen. Doe deze ingrediënten in een mengkom en voeg hierbij een scheutje honing en een scheutje arachideolie. Meng de ingrediënten met een vork goed door elkaar tot een vast kruimelig deeg. Indien het te droog is, giet je er extra olie bij. Verdeel dit beslag gelijkmatig in de bodem van de springvorm en bak het in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 180°. Laat de gebakken bodem vervolgens goed afkoelen.

Doe de Griekse yoghurt in een mengkom samen met een scheutje vloeibare zoetstof en het sap van twee limoenen. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en giet het op de gebakken bodem in de springvorm. Laat de taart gedurende één nachtje opstijven en werk de bovenkant af met de kokosschilfers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s