Seafood salad

Deze seafood salad doet mij al hunkeren naar mijn reis naar Thailand binnen een weekje!

Ik heb het bewust niet pikant gemaakt maar indien je toch houdt van hitte in de mond, kan je er altijd een versneden chilipepertje aan toevoegen. Net zoals deze versie maken ze in Thailand een seafood salad heel simpel en houden ze het vooral heel puur. Daar natuurlijk met verse zeevruchten maar onze bevroren variant kan er ook wel lekker mee door! Meestal wordt een koude salade afgewerkt met pindanoten of cashewnoten om die extra bijt erin te steken.

Ik at deze salade voor het eerst twee jaar geleden op Koh Samui in een restaurantje op het strand dat leek op de binnenkant van een boot maar een heerlijk terrasje over de zee aanbood. De uitbater gaf me daarnaast het groot ‘genoegen’ huhum, om heel zijn liefdesleven aan te horen. Soit!  Ik had al een hele tijd gewandeld en was flink uitgedroogd en ik voelde dat ik iets moest eten. Ook al had ik wegens de hitte niet zo’n honger, de frisse salade met verse zeevruchten vulde mijn buikje en gaf me weer de power om verder te gaan! Alsook de levenswijsheden van een man met al een paar vrouwen achter de rug. 😉

Koh Samui is, na Phuket en Koh Chang het derde grootste eiland van Thailand. Het eiland bevindt zich aan de Golf van Thailand, heeft een verscheidenheid aan mooie stranden en een heuvelachtig klimaat wat een ritje op de scooter er erg bijzonder maakt! En oh ja, ‘Koh’ betekent ‘eiland’ in het Thais!

Ingrediënten voor 2 personen
500 gram bevroren frutti di mare zeevruchten
4 tenen look
1 limoen
1 courgette
1 rode ajuin
1 gele paprika
1 handjevol verse munt
1 handjevol geroosterde en gezouten cashewnoten
olijfolie
peper
zout met look

Zo maak je het
Doe de bevroren zeevruchten in een vergiet en laat er één minuutje kokend water over stromen. Zet ze nadien een uurtje op kamertemperatuur zodat het water er goed is uitgelekt.

Doe zes eetlepels olijfolie in een diep bord samen met het sap van één limoen, een handjevol versneden muntblaadjes, drie tenen geperste look, peper en zout met look. Meng dit goed door mekaar, doe de helft bij de groentjes en de andere helft bij de zeevruchten. Laat de zeevruchten gedurende een uurtje marineren.

Snij met de spiraalsnijder slingers van de courgette. Snij de paprika in stukjes en de ajuin in halve ringen. Doe de groentjes in een mengschaal en giet er een scheut olijfolie over. kruid af met peper en zout met look en meng alle ingrediënten door elkaar. Verdeel de salade in twee diepe borden en leg er de gemarineerde zeevruchten op. Werk af met verbrokkelde geroosterde en gezouten cashewnoten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s