Bali bowl

Wanneer je naar Bali reist, merk je al snel dat de eetcultuur verder reikt dan nasi- en mie goreng.

Vooral in de regio Ubud en Canggu is het aanbod van vernieuwende restaurantjes troef. Deze eetgelegenheden kenmerken zich door invloeden van diverse wereldkeukens. Op die manier leerde ik tijdens mijn reis verschillende smaken samenbrengen. Deze Bali bowl is een creatie aan de hand van mijn smaakbeleving en interpretatie. En ik ga heel eerlijk zijn, voor mij is één van de fijnste dingen aan het foodbloggen tijdens het reizen inspiratie halen uit andere eetculturen en deze op een eigen manier samenbrengen tot weer iets nieuws en anders. Hopelijk inspireert dit jou ook op één of andere manier!

Ingrediënten voor 2 personen
4 drumsticks
1 gele courgette
1 broccoli
1 handje blauwe bessen
1 paarse zoete aardappel
1/2 cantaloupe meloen
rozemarijnkruiden
pikante kippenkruiden
zwarte peper
zout
ketjap manis
arachideolie
honing

Zo maak je het 
Snij met de spiraalsnijder slingers van de courgette.
Snij de cantaloupe meloen in reepjes.
Was de zoete aardappel maar schil hem niet. Snij hem in repen en doe ze samen met een scheut arachideolie, een scheut honing, zwarte peper en zout in een ovenschaal. Rooster ze in een voorverwarmde oven gedurende 40 minuten op 200°.
Snij de roosjes van de broccoli en wok ze gedurende vijf minuutjes in een scheut arachideolie en een scheut ketjap manis, afgekruid met zwarte peper en zout.
Verhit een pan met een scheut arachideolie en bak er eerst op een hoog vuur de drumsticks langs beide kanten goudbruin op, kruid ze ondertussen af met zwarte peper, pikante kippenkruiden en rozemarijnkruiden. Zet het vuur daarna lager, dek af met een deksel en laat ze gedurende een half uurtje garen. Draai ze tijdens het garen enkele keren om.
Neem twee leuke kommetjes en leg er naar wens alle bereide ingrediënten in en vergeet de blauwe besjes niet!

Klein geheimpje, zo’n gerechtjes eet ik nogal graag met mijn handen omdat je dan gemakkelijk verschillende ingrediënten kan combineren in je mond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s