Kipgehaktballetjes met courgette en pikante rode pesto

Het blijft maar zomeren en de courgettes blijven hier maar groeien!
Vandaar, dit lekkere hapje!

Ingrediënten voor 15 balletjes
500 gram kippengehakt
1 groene courgette
1 bakje zongedroogde tomaatjes
1 handjevol verse krulpeterselie
1 handjevol geroosterde pijnboompitten
1 teen look
1/3 zakje Parmezaanse kaas
sambal oelek
olijfolie
pikante kippenkruiden
peper
zout met look

Zo maak je het 
Doe de zongedroogde tomaatjes, de gepelde teen look, de peterselie, de Parmezaanse kaas, de geroosterde pijnboompitten, twee eetlepels sambal oelek, een flinke scheut olijfolie, peper en zout met look in de hakmolen (koop je zongedroogde tomaatjes die al in olijfolie zitten dan laat je de extra olijfolie weg). Mix dit op de hoogste stand tot pesto.

Doe het kippengehakt in een schaal en kruid af met pikante kippenkruiden en peper. Rasp de courgette en knijp er in een vergiet goed het vocht uit. Doe dit daarna bij het kippengehakt. Kneed alles goed onder mekaar en rol er de balletjes van.

Verhit een pan met een scheut olijfolie en bak er op een middelmatig vuur de balletjes op. Draai de balletjes om en zet het vuur lager. Dek af met een deksel en laat ze gedurende vijf minuutjes verder garen. Serveer met de pesto en klaar is kees!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s