Honing- spekrolletjes met bloemkoolcouscous, ricotta en spinazie

Vandaag nam ik nog een laatste hapje van dat lekker, nazomers weertje!

Ingrediënten voor 20 spekrolletjes
200 gram bladspinazie
10 sneden ongezouten ontbijtspek
1 potje ricotta
1/2 bloemkool
peper
zout met look
honing
olijfolie

Zo maak je het
Snij de roosjes van de bloemkool en mix ze in de hakmolen op de hoogste stand gedurende een paar minuutjes tot couscous. Verhit een wokpan met een scheut olijfolie en roerbak er gedurende vijf minuutjes de bloemkool en de bladspinazie in. Voeg daarna de ricotta toe en kruid af met peper en zout met look. Meng alles goed onder mekaar en roerbak nog even verder tot het geheel smeuïg wordt.

Snij de sneden spek in hun lengte doormidden en bak ze op een pan, zonder vetstof, langs beide kanten goudbruin. Giet er daarna een beetje honing over en leg ze open. Lepel een beetje bloemkoolcouscous op het uiteinde van elke snede spek en rol ze op. Serveer ze met een prikkertje en tast toe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s