Pompoenwafels

Goeiemorgen iedereen!
Opstaan is nog zo leuk met deze heerlijke pompoenwafels als ontbijtje!

Ingrediënten voor 12 wafels
500 gram butternut pompoen
300 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram kokosolie of maïsolie
100 milliliter melk
3 eieren
1 zakje bakpoeder
1 theelepel zout
1 theelepel kaneel
honing of vloeibare zoetstof

Zo maak je het
Schil de butternut en snij hem in blokjes. Doe ze in een wokpan samen met 75 gram gesmolten kokosolie of maïsolie. Stoof ze gedurende vijftien minuutjes gaar. Doe ze nadien in een hakmolen en mix ze tot een puree.

Meng het zelfrijzend bakmeel met het bapoeder, het zout, de eieren, de melk, nog een flinke scheut olie, een scheut vloeibare zoetstof, de kaneel en de puree. Vergeet zeker niet de honing of de vloeibare zoetstof, want dit maakt de wafels lekker zoet. Ik verkies de zoetstof. Meng de ingrediënten met een houten lepel tot een egaal beslag. Zet het beslag voor minimum een uurtje in de koelkast, dit vergemakkelijkt het bakken achteraf.

Verhit het wafelijzer gedurende tien minuutjes.
Bak er gedurende vijf minuutjes de wafels tussen.
Beleg de wafels met een lepel kwark, geroosterde walnoten en zonnebloempitten, blauwe bessen en honing. Of kies voor andere toppings zoals mango, ananas, pecannoten, avocado met spiegeleitje

Zo maak je het met de Magimix Cook Expert
Schil de butternut en snij hem in blokjes. Doe ze in de Magimix Cook Expert samen met 75 gram gesmolten kokosolie. Kies de functie ‘roerbakken’ op 15 minuten en herhaal dit nogmaals.

Meng het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder, het zout en de kaneel. Doe dit bij de gestoofde pompoen in de Magimix Cook Expert en voeg de melk, de eieren, 75 gram gesmolten kokosolie en een scheut honing toe. Kies de functie ‘expert’ en laat het toestel de ingrediënten tot een beslag mengen.

Verhit het wafelijzer gedurende tien minuutjes en strijk het daarna in met een beetje vetstof.
Bak er gedurende vijf minuutjes de wafels tussen.
Beleg de wafels met een lepel kwark, geroosterde walnoten en zonnebloempitten, blauwe bessen en honing. Of kies voor andere toppings zoals mango, ananas, pecannoten, avocado met spiegeleitje, ..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s