Bloemkoolrijst met Parmezaan, spinaziepesto, scampi’s en macadamianoten

Dag lieverds! Het is al een tijdje geleden dat ik nog een nieuw receptje heb gepost. Wegens diverse drukke, maar positieve omstandigheden die zich momenteel afspelen in mijn leven en daar nog eens een reis naar Thailand bij, vond ik jammer genoeg de tijd niet… Het leven zit nu eenmaal vol prioriteiten en keuzes maken, can’t have it all… Maar ik ben terug! Deze namiddag is het me, tussen het schoolwerk, eindelijk gelukt om nog eens iets op beeld te brengen. Een voedzaam en simpel bordje, meer moet dat niet zijn.

Morgenavond ga ik trouwens gezellig koken op het Aldi Asia event waarbij we een reis zullen maken richting de smaakvolle Aziatische keuken. Geniet morgen mee, volg mijn stories en krijg alvast een voorproefje van het Aziatische assortiment dat vanaf woensdag 15/01 de rekken van Aldi zal vullen!

Ingrediënten voor 2 personen
30 à 40 scampi’s
2 handjes verse bladspinazie
1 handjevol macadamianoten
1 handjevol cashewnoten
1 zakje Parmezaanse kaas
1 teen gepelde look
1/2 bloemkool
olijfolie
nootmuskaat
dille
zwarte peper
zout met look
zwarte sesamzaadjes

Zo maak je het 
Snij de roosjes van de bloemkool en kook ze in water gedurende een kwartiertje gaar.
Giet de roosjes af in een vergiet en doe ze terug in de koopot. Giet hierbij een flinke scheut olijfolie, doe er de helft van het zakje Parmezaanse kaas bij en kruid af met zwarte peper, zout met look en nootmuskaat. Plet de ingrediënten tot een soort rijst.

Doe de verse bladspinazie, de gepelde teen look, de cashewnoten, de andere helft van het zakje Parmezaanse kaas, een flinke scheut olijfolie, zwarte peper en zout met look in de keukenrobot en mix deze tot pesto.

Bak de scampi’s in een beetje olijfolie gedurende een paar minuutjes goudbruin en kruid ze af met zwarte peper, zout met look en een beetje dille.

Serveer de bloemkoolrijst met een lepel spinaziepesto, gebakken scampi’s en versneden macadamianoten en werk eventueel af met zwarte sesamzaadjes. Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s