Pompoensoep met harissa en mosselen

Een bordje soelaas op deze grijze en koude maandag.

Ingrediënten voor 4 personen
2 kg mosselen
1 flespompoen
harissa
platte peterselie
olijfolie
honing
amandelmelk
mosselkruiden
peper
zout

Zo maak je het
Schil de pompoen en verwijder de boven- en onderkant. Snij de pompoen in stukken, doe ze in een ovenschaal en overgiet dit met olijfolie en honing. Kruid af met peper en zout, roer alles goed onder elkaar en bak de pompoen in een voorverwarmde oven gedurende 40 minuten op 180°. Doe de pompoen daarna in een kookpot en voeg een flinke scheut melk, water en harissa toe. Kies zelf hoeveel water je toevoegt (hou je van slappe of dikke soep) en hoeveel harissa je toevoegt (hou je van pikant of van mild). Kruid af met peper en zout en mix het geheel met een staafmixer.

Verhit een kookpot met een scheut olijfolie en stoof er samen met de mosselkruiden gedurende een paar minuten de mosselen in. Wanneer de mosselen open gaan, zijn ze klaar. Serveer de soep met een paar mosselen en wat platte peterselie.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s