Raw bounty squares

Twee jaar geleden, maakte ik bijna elke week Bounty balls. Ik was er echt verzot op! Wel, nu heb ik er even iets anders van gemaakt door er een onderste laagje aan toe te voegen in de vorm van vierkantjes. Wederom, dodelijk lekker. Ik zie me alvast de komende weken deze snack maken. #gewoontebeestje

Ingrediënten voor 10 stuks
125 gram kokosschaafsel
100 gram pure chocolade
100 gram haver
100 gram kokosolie
50 gram blanke hazelnoten
honing

Zo maak je het
Mix de haver in de keukenrobot tot meel en doe het in een mengkom.
Mix de blanke hazelnoten in de keukenrobot tot je een pasta bekomt.
Doe dit samen met een scheut honing en 50 gram gesmolten kokosolie bij het havermeel en meng alle ingrediënten tot een egaal geheel. Neem een vierhoekige bakvorm, bekleedt het met een vel bakpapier en verdeel er het mengsel in. Druk goed aan zodat het gelijk bedekt is.

Doe het kokosschaafsel in de keukenrobot samen met een scheut honing en 50 gram gesmolten kokosolie. Mix gedurende een paar minuutjes en verdeel het over het mengsel van haver en hazelnoten. Druk eveneens goed aan. Zet dit gedurende een uurtje in de koelkast, zo kan de kokosolie opstijven en wordt de materie vaster van textuur.

Smelt ten slotte 100 gram pure chocolade au bain marie of in de microgolfoven en giet het over het geheel. Verdeel de gesmolten chocolade door met je bakvorm van voor naar achter te bewegen.
Laat dit gedurende een paar uurtjes in de koelkast opstijven. Neem het gerecht met het bakpapier uit de bakvorm en snij er mooie vierkantjes van!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s