Blueberry muffins

Je kent ze wel, hè. Die heerlijke fluffy muffins met blauwe bessen die je al te graag eens wil maken, maar nooit zo mooi uit de oven komen dan wanneer je ze bij de bakker in de etalage ziet liggen. Zooo blij dat het me eindelijk gelukt is om een receptje te ontwikkelen waarbij ze bijna, uhu bijna zo mooi zijn. Lekker zijn ze sowieso. 😉

Ingrediënten voor 8 stuks
300 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram bevroren blauwe bessen
100 gram amandelmeel
100 gram kokosolie of arachideolie of koolzaadolie
3 eieren
2 eetlepels Griekse yoghurt of kwark
agavesiroop of honing
zout

IMG_5255_2-01

Zo maak je het
Doe het bakmeel, het amandelmeel, de eieren, de Griekse yoghurt of kwark, de gesmolten kokosolie, een snufje zout en een flinke scheut honing of agavesiroop in een mengkom. Meng de ingrediënten tot een egaal geheel en voeg de blauwe bessen toe. Meng nogmaals zodat de blauwe bessen evenredig zijn verdeeld.

Neem acht cupcakevormpjes en verdeel er het beslag in. Bak de muffins in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 30 minuten. Zet de oven daarna uit, maar laat de cupcakes er gedurende tien minuutjes nog in staan.

Geniet ervan!

PS Ik kies voor bevroren blauwe bessen omdat deze minder snel kapot gaan tijdens het mengen van de ingrediënten en omdat deze even vers én meestal veel goedkoper zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s