Bowl of goodness

Ingrediënten voor 4 personen
400 gram tofu
250 gram edamame
100 millilter azijn
100 gram cashewnoten Ranobo
2 gemarineerde rumsteaks
1 zakje Thaise rijst
1/2 spitskool
geroosterde witte sesamzaadjes
zwarte sesamzaadjes
kippenkruiden
paprikakruiden
peper
zout
suiker
sesamolie
arachideolie

IMG_5304_2 (1)-01

Zo maak je het
Snij de spitskool in dunne reepjes van vijf centimeter lang. Doe ze in een afsluitbare doos en vul deze met water tot de kool net onder staat. Voeg hierbij de azijn en vier eetlepels suiker. Roer alles goed onder mekaar, de volgende dag heb je gepekelde kool. Deze blijft trouwens minimum een dikke week goed.

Kook de edamame gedurende vijf minuutjes en giet ze af. Laat ze afkoelen en haal er de boontjes uit. Kook de rijst gaar en doe deze samen met de boontjes in een mengkom. Laat dit even afkoelen en giet er een scheut arachideolie en een scheut sesamolie bij. kruid af met peper en zout en roer alle ingrediënten onder elkaar.

Snij de tofu in blokjes en verhit een pan met een scheut arachideolie. Kruid af met kippenkruiden, paprikakruiden, peper en zout en bak ze gedurende tien minuutjes tot ze lekker crispy zijn.

Snij de rumsteaks in reepjes en bak ze in een beetje arachidolie op een pan naar eigen wens gaar. Vergeet deze niet af te kruiden met een beetje peper en zout.

Neem vier schaaltjes of kommetjes en schep er naar wens de ingrediënten in. Werk af met de geroosterde cashewnoten en de sesamzaadjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s