Rozemarijnpatatjes met skinny mayo

Ingrediënten voor 2 personen
15 krieltjes of patatjes
Griekse yoghurt
mosterd
azijn
rozemarijn
peper
zout met look
bieslookbloemen
olijfolie

IMG_5475_2-01-01

Zo maak je het 
Kook de krieltjes gedurende 20 minuutjes gaar. Snij ze doormidden en doe ze in een ovenschaal. Giet hierbij een flinke scheut olijfolie en kruid af met flink wat rozemarijn, peper en zout met look. Werk af met de bloemblaadjes van bieslook (de paarse bollen die aan de stengels van bieslook groeien). Bak de patatjes in een voorverwarmde oven gedurende 45 minuten op 200°.

Meng vier eetlepels Griekse yoghurt, één à twee eetlepels mosterd (afhankelijk van hoe sterk de mosterd is), een scheut olijfolie, een scheut azijn, peper en zout met look tot een smeuïg geheel. Dit vormt de skinny mayo. Proef en voeg extra ingrediënten toe wanneer je iets zou missen.

Dip de crispy gebakken rozemarijnpatatjes in de mayo en geniet!

PS Extra zout op de patatjes is een pluspunt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s