Teriyaki beef noodles

Ingrediënten voor 2 personen
125 gram noedels
6 stengels lente-ui
2 sjalotten
1 rumsteak
1 stukje gember (ongeveer zo groot als je duim)
verse koriander
arachideolie
sesamolie
teriyakimarinade
geroosterde witte sesamzaadjes
zwarte sesamzaadjes
azijn
vloeibare tafelzoetstof
peper
lookzout

Zo maak je het

  • Pel de sjalotten en snij ze in fijne snippers. Doe ze in een bokaal en giet er 1/4 azijn en 3/4 water bij tot de snippers net onder staan. Voeg vervolgens een scheutje vloeibare tafelzoetstof toe en sluit de bokaal met het deksel. Laat dit gedurende een nachtje pekelen.
  • Pel de stengels lente-ui en snij ze in stukken van ongeveer vier centimeter. Schil met een lepeltje het stukje gember en snij het in fijne stukjes. Verhit een wokpan met een scheut arachideolie en roerbak er op een laag vuurtje de lente-ui en de gember in.
  • Kook de noedels gaar, giet ze af in een vergiet en laat er koud water over stromen. Dit voorkomt dat de noedels aan elkaar gaan kleven. Doe ze daarna in de wokpan bij de lente-ui en de gember.
  • Verhit een pan met een scheut arachideolie en bak er op een hoog vuur de rumsteak langs beide kanten goudbruin op. Smeer ze ondertussen in met de teriyakimarinade. Kruid af met peper en een beetje lookzout. Bak de steak naar jouw keuze inzake gaartijd en haal hem vervolgens van het vuur. Leg de steak daarna op een snijplank en snij hem in fijne lapjes.
  • Ondertussen doe je in de wokpan naar eigen gevoel teriyakimarinade, een scheutje sesamolie en roerbak je de noedels doorheen de lente-ui en de gember. Voeg daarna een handjevol verse koriander toe en serveer in twee schaaltjes.
  • Leg de gebakken lapjes rumsteak over de noedels, garneer met gepekelde sjalot, wrijf de steak nogmaals in met de teriyakimarinade en werk af met de sesamzaadjes en nog wat verse koriander. Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s