Lasagne met gehakt, courgette en champignons

Ingrediënten voor 4 porties
500gram champignons
500 gram rund-en varkensgehakt
2 courgettes
1 bol mozzarella
1 zakje oude geraspte smeltkaas
lasagnebladen
olijfolie
lookzout
zwarte peper
kipkruiden
chilikruiden of chilivlokjes

Zo maak je het

  • Snij de courgettes in dunne schijfjes en verhit vervolgens een pan met olijfolie. Leg er de schijfjes op, kruid ze af met lookzout en zwarte peper en bak ze langs beide kanten goudbruin. Leg de gebakken schijfjes courgette daarna opzij.
  • Kuis de champignons en snij ze in zes. Verhit daarna een (wok)pan met een scheut olijfolie en doe er de champignons in. Kruid ze af met lookzout en zwarte peper en roerbak gedurende een paar minuutjes. Zie je het vocht loskomen? Giet ze dan af in een zeef en laat ze goed uitlekken.
  • Verhit een pan met een scheut olijfolie en bak er het gehakt op. Plet het gehakt tijdens het bakken met een vork of een houten lepel en kruid af met kipkruiden, zwarte peper en een beetje chilikruiden of chilivlokjes.
  • Neem een grote ovenschaal en wrijf de bodem in met een beetje olijfolie. Leg er vervolgens de lasagnebladen op en daarna de schijfjes courgette, gevolgd door de champignons en het gehakt. Herhaal dit proces, verscheur de mozzarella over het geheel en werk af met de oude geraspte smeltkaas.
  • Bak de lasagne in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 190°. Tast toe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s