Minitortilla’s met gelakte gehaktballetjes

Ingrediënten voor 4 personen

 • 500 gram varkens-en rundergehakt
 • 150 gram volle Griekse yoghurt
 • 80 gram panko (paneermeel in de Japanse keuken)
 • 50 gram preischeuten
 • 12 à 14 minitortilla’s
 • 2 rode uien
 • 1 komkommer
 • 1 ei
 • 1 bussel verse munt
 • 1 bussel verse koriander
 • witte sesamzaadjes
 • witte-wijnazijn
 • zoetstof of suiker
 • olijfolie
 • kandijsiroop
 • geroosterde paprikakruiden
 • kipkruiden
 • peper
 • zout

Zo maak je het

 • Schil de rode uien en snij ze doormidden. Snij de stukken vervolgens in halve ringen en doe ze in een grote afsluitbare pot of bokaal. Doe hierbij 1/4 witte-wijnazijn, 3/4 water en een scheut vloeistof of een eetlepel suiker. Laat de ui gedurende een nachtje pekelen in de koelkast.
 • Halveer de komkommer over de volledige lengte en gebruik het scherpe stuk van een eetlepel om de zaadlijsten eruit te schrapen. Van de uitgeholde komkommers kun je vervolgens mooie halve maantjes snijden.
 • Meng het gehakt met het ei, de panko, peper, één eetlepel geroosterde paprikakruiden, één eetlepel kipkruiden en kneed alles tot een consistent geheel. Rol hiervan balletjes van ongeveer twee centimeter dik.
 • Gebruik 1/4 van de takjes van de koriander als versiering. Risp de overige blaadjes van de koriander en van de munt en snijd ze fijn. Meng ze vervolgens in een schaaltje met de Griekse yoghurt, het sap van een halve limoen, peper en zout.
 • Leg de minitortilla’s op een vel bakpapier op een bakplaat. Plaats daarna de bakplaat in een voorverwarmde oven gedurende 6 à 7 minuten op 200°. Giet de gepekelde rode ui af in een zeef en laat wat uitlekken.
 • Bak ondertussen de balletjes op een pan in een flinke scheut olijfolie langs beide kanten goudbruin. Verlaag daarna het vuur, dek de pan af en laat de balletjes nog een aantal minuutjes garen. Haal daarna het deksel van de pan en voeg een flinke scheut kandijsiroop toe. Meng de balletjes en de siroop en doe er twee à drie eetlepels witte sesamzaadjes bij. Meng nog een laatste keer en haal ze van het vuur.
 • Haal de minitortilla’s uit de oven en leg ze op borden of houten planken om ze daarna op te dienen. Bestrijk de bodem met een lepel yoghurtdressing, leg er vervolgens de gepekelde rode ui en de komkommer op, dan de balletjes en werk af met preischeuten en de overige takjes koriander. Héérlijke finger food!

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s