Guiltfree snacken zonder je metabolisme te hacken

Winter vraagt om extra energie en gunstige voedingsstoffen en al zeker met de griep die op de loer ligt. Daarom voor jullie een lijstje van de ideale ik-passeer-de-koelkast-even-en-ik-wil-gauw-iets-in-mijn-mond-steken-snacks, aan de hand van mijn favoriete tussendoor(recep)tjes. Ze zijn licht verteerbaar, bevatten een goede dosis eiwitten en/of trage koolhydraten voor de nodige kracht doorheen de dag, boosten je immuunsysteem tijdens de koudere maanden en zorgen ervoor dat je goestingske wordt bevredigd!
You ready? Read on!

Geroosterde avocado met eitje

De combinatie van avocado en ei… maakt mij altijd blij! Een dosis gezonde vetten en eiwitten, net wat je lichaam nodig heeft om er extra sterk op te staan.

DSCF1320_3-01

Appelcrumble

Altijd een lekker en gezond ontbijtje om de dag mee te beginnen! Ik maak elke week een hele schaal, klaar op vijf minuten en dan een klein uurtje in de oven! Serveer met een beetje yoghurt en wat honing en je voelt je weer helemaal opgeladen.

LRM_EXPORT_20180302_171227

Varkensgebraadrolletjes met gemengde sla en honing mosterd dip

Net zoals dat gevoel bij de beenhouwer als ze je vragen ‘Wil je een schelleken?’ Yes please! Je kan in plaats van varkensgebraad ook kalkoenfilet, kipfilet, ham, … gebruiken en vullen met jonge bladspinazie of versneden groentjes, … Lekker, smakelijk, vullend en gezond!

instasize_180105153919

Fritters met bladspinazie en prei

Instant fitter met een gezonde fritter! Als ontbijt, late night craving or healthy snack … it won’t give you your sixpack but at least you’ll get your power back!

instasize_171218143518

Matcha banana smoothie

Als ontbijt of als oppepper tijdens de namiddag tegen een futloos gevoel. Matcha poeder werkt detoxerend, is een ontstekingsremmer, versterkt je immuunsysteem en geeft je een energieboost! Dit groene theepoeder afkomstig uit Japan is niet zo goedkoop maar dat argument valt in het water wanneer je er de voordelen van voelt later. 😉

LRM_EXPORT_513840502126_20181008_111838111-02

Thaise lenterolletjes

Fresh springrolls! Misschien iets meer voorbereidingswerk maar dat zijn ze zo waard! Varieer met groentjes die je graag lust en kip, rundvlees, vis of maak ze all the way vegetarisch, up to you!

14569236_10210987740553989_1464043987_n (3)

Haverwafels

Mmm een lekkere wafel en daar een koffietje bij, hemels. Haver bestaat uit langzame koolhydraten, wat wil zeggen dat je lang een verzadigd gevoel zal hebben aangezien de koolhydraten in je lichaam traag afbreken. Ow yea, graag traag!

instasize_171209110016

Ovenomelet

Je moet je niet altijd uitsloven, steek af en toe gewoon eens een omelet in de oven. Ondertussen heb ik denk ik al duidelijk gemaakt dat ik van eieren hou. Vergeet het gezegde dat je niet te veel eieren mag eten, ze zijn hartstikke lekker gezond, smaken altijd en maken je sterk!

instasize_170925170413.png

Koolwraps met gehakt, spinazie en paprika

Dol op wraps? Ja, ik ook! Gebruik ter vervanging eens de bladeren van groenten. Denk aan rode kool, witte kool, spitskool of gewoon een groot blad sla. Heerlijk knapperig en ondertussen heb je onbewust een extra portie groentjes binnen.

IMG_20171114_153057928_HDR-01.jpeg

Kruidige tartlets met Griekse yoghurt en fruit

Af en toe een zoetigheidje, ik hou er wel van. Deze tartlets zijn enorm simpel om te bereiden en smaken verrassend lekker door de kruidige toets van de druivenpitolie.

LRM_EXPORT_574820115567642_20181101_091238665-01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s