Trifle met Griekse yoghurt, granola en fruit

Goeiemorgen, klaar voor een morning workout?

Maar eerst een stevig, vullend en gezond ontbijt! Ready?! 1, 2, trifle! De Griekse yoghurt zorgt voor de eiwitten, de granola voor de dosis traag opnemende koolhydraten en het fruit voor de vitamientjes! Voldaan gevoel zonder volle buik!

Ingrediënten voor 2 personen
300 gram magere Griekse yoghurt
100 gram mengeling bevroren bessen
10 bevroren aardbeien
granola
honing

Zo maak je het
1. Voor het recept van de granola, klik hier:
https://geregeldgoesting.com/2016/09/30/granola/
2. Doe 6 bevroren aardbeien in een keukenrobot en mix deze gedurende 1 minuut. Je hebt nu aardbeiencrumble.
3. We werken voor de trifle in laagjes. Schep 2 eetlepels granola in een glas. Daarna schep je 2 eetlepels magere Griekse yoghurt op de granola. Dan schep je er de aardbeiencrumble over. Daarna nog eens 2 eetlepels magere Griekse yoghurt en een laagje aardbeiencrumble. Vervolgens nog een laagje granola en werk ten slotte af met bevroren bessen en een scheut honing.

Tip – haver
Haver is een zeer goede vervanger van brood aangezien deze boordevol vezels zit en geen suiker bevat. Koolhydraten van haver worden in je lichaam traag opgenomen waardoor je lang verzadigd bent. Er ontstaat namelijk geen piek waardoor de energie traag afgegeven wordt aan je bloed.

Tip – Griekse yoghurt
Griekse yoghurt bevat veel eiwitten, deze zijn een goede verzorger van je spierweefsel en geven je lang een verzadigd gevoel. Daarnaast bevat Griekse yoghurt veel calcium, deze is goed voor je botten en je gebit. Ten slotte is Griekse yoghurt een bron van probiotica. Dit is een gezonde bacterie die er voor zorgt dat het voedsel in je lichaam beter wordt verteerd. Dit laatste argument is een enorme meerwaarde in het voedingspatroon van mensen die worstelen met het prikkelbare darmsyndroom, de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s