Crabcakes met limoen dille aioli en aardpeerpuree

Don’t eat crap, better eat some crab!

Ingrediënten voor 4 personen
300 gram aardpeer
300 gram aardappelen
175 gram krabvlees (1 blik)
150 gram magere Griekse yoghurt
100 gram havervlokken
3 stengels lente ui
3 tenen look
2 eieren
1 rode peper
1 limoen
chili vlokken
peper
grof zeezout
viskruiden met dille
dille
nootmuskaat
peterselie
mosterd
oijfolie
sojamelk

Zo maak je het
1. Was de aardpeer en de aardappelen grondig onder koud water. Doe ze in een kookpot en vul deze met water tot de aardpeer en de aardappelen net onder staan. Zet de kookpot op een hoog vuur en laat dit koken gedurende 30 minuten.
2. Doe de havervlokken in een keukenrobot en mix dit tot meel op de hoogste stand gedurende 20 seconden. Doe het meel in een grote kom samen met één ei, gesneden ringetjes lente ui, gesneden snippers rode peper, het sap van een halve limoen, de magere Griekse yoghurt en het krabvlees zonder het vocht. Kruid dit goed af met peper, grof zeezout, chili vlokken en viskruiden met dille.
3. Roer alles goed door elkaar en rol bolletjes van het geheel. Druk de bolletjes met je handen lichtjes plat op een bord.
4. Doe één eigeel in een kommetje en giet er een flinke scheut olijfolie bij. Roer dit met een garde en voeg vervolgens 50 gram magere Griekse yoghurt toe, drie tenen geperste look, het sap van een halve limoen en dille. Kruid af met peper en zout en roer alles nog eens goed door elkaar. Dit vormt je aioli.
5. Giet de gekookte aardpeer en aardappelen af en giet er een flinke scheut sojamelk bij (je kiest zelf hoeveel naargelang hoe smeuïg je de puree wilt). Voeg er vervolgens één gepelde teen look, nootmuskaat, peterselie, peper en zout aan toe en mix dit geheel met een staafmixer.
6. Verhit een pan met vier eetlepels olijfolie en bak er op een hoog vuur de crabcakes op zodat deze langs beide kanten een krokant korstje hebben.
7. Serveer de crabcakes met de puree en de aioli samen met garnituur naar eigen smaak. Ik heb hier gekozen voor preischeuten en postelein.

Tip – aioli
Aioli is een soort mayonaise waarbij olijfolie en look de hoofdingrediënten zijn en er geen mosterd aan toe wordt gevoegd.

Tip – postelein
Postelein is een fragiel éénjarig Indisch plantje dat voornamelijk binnen wordt gekweekt in België. Postelein is vooral populair omdat deze enorm veel ijzer bevat. Je dient deze plant wel snel te consumeren! Heerlijk in een salade of als garnituur bij diverse gerechten!

Tip – krabvlees
Er zijn verschillende soorten krab en gedaantes. In blik, vers, ingetrokken, … Ook qua prijscategorie is er een enorm verschil. Krab kan je niet in elke supermarkt verkrijgen. De beste opties zijn de Delhaize, de viswinkel of op de markt.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s