Kippengehakt met broccoli, look, zoete puntpaprika en kurkuma

Regelmatig een portie kurkuma, zeer goed voor je darmflora!

Een lekker wokgerecht waarmee je vele mondjes kunt voeden, dat niet moeilijk te bereiden is en voedzame ingrediënten bevat! Kurkuma is een grote ontstekingsremmer en antioxidant. In Azië wordt deze specerij op zich gebruikt als medicijn alsook in velerlei smakelijke gerechten.

Ingrediënten voor 4 personen 
400 gram kippengehakt
4 tenen look
2 zoete puntpaprika’s
1 broccoli
pikante kippenkruiden
zwarte peper
kurkuma
olijfolie

Zo maak je het
Snij de roosjes van de broccoli en kook ze in 15 minuten beetgaar. Snij de paprika’s in hun lengte doormidden, verwijder de zaadlijstjes en snij ze in stukken. Pel en pers de tenen look. Verhit een wokpan met een flinke scheut olijfolie en plet er het kippengehakt in. Kruid af met pikante kippenkruiden en zwarte peper. Doe hierbij de broccoliroosjes, de paprikastukjes en de geperste look en giet hierover nogmaals een flinke scheut olijfolie. Strooi hierover nog eens pikante kippenkruiden, zwarte peper en twee eetlepels kurkuma. Roerbak deze mengeling op een hoog vuur gedurende een paar minuutjes en serveer (met of zonder rijst)!

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s